Editia a IV-a

«Trofeul AMARA 1971», 13-15 august

JURIUL ŞI PUBLICUL LA UNISON : ELENA CĂLIN

A patra ediţie sub genericul „Portativ ialomiţean“. Intrecere dârză, antrenantă între cei 21 de concurenţi, care a pus la grea încercare juriul chemat să desemneze pe câştigătorul mult râvnitului trofeu. Prezenţa în concurs a unor valori certe, adresa şi publicului dificila întrebare: ce frunte va fi încununată de laurii victoriei depline!

S-au făcut numeroase pronosticuri, mai aproape sau mai departe de adevăr, fiecare spectator având favoritul său. Se începe cu premiile de încurajare, menţiunile, premiile speciale. Tensiunea în rândul spectatorilor creşte. Vocea clară, puternică a lui Gheorghe Vrânceanu rosteşte, în sfârşit, numele deţinătoarei marelui trofeu : Elena Călin, din Călăraşi. Ropote de aplauze prelungite. Publicul întăreşte cu adeziunea lui hotărârea juriului.

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Comitetul judeţean pentru cultură şi artă, Casa creaţiei populare, Comitetul judeţean UTC, Consiliul judeţean al sindicatelor.

Juriu: Nicolae Kirculescu – preşedinte, Vasile Timiş, Florentin Delmar

Număr concurenţi: 21

Premii:

Trofeul tinereţii: Elena Călin – Ialomiţa

Premiul I: Cornelia Badiu – Galaţi

Premiul al II-lea: Nelu Pamblică – Ialomiţa

Premiul al III-lea: Tiberiu Rusu – Constanţa

Premiul tinereţii: Elena Toma – Dâmboviţa

Vedete în recital: Doina Badea, Anca Agemolu, Gheorghe Mitran, Titi Cătălin, Gabriela Teodorescu, Sergiu Cioiu

Prezentator: Gheorghe Vrânceanu

Scenografie: Nicolae Simion

Conducere muzicală: Florentin Delmar

Acompaniament: orchestra de chitare electrice „Triumph 68“ – Călăraşi

Nota specifică a acestei ediţii: decenţa şi bunul gust

Din nou ma incearca emotia intalnirii cu aceasta tinerete debordanta, dornica de afirmare. O dovada elocventa este evolutia acestor concurenti care urca cu incredere treptele acestei scene de prestigiu. Accentul pus pe valorificarea la o inalta tinuta artistica a melodiilor romanesti de muzica usoara are darul de a arata cat de competitiva si de ce larga audienta la public se bucura muzica creata in ultimii ani de compozitorii nostri. Este pentru a patra oara cand prezidez juriul concursului de la Amara. Pot sa afirm ca fiecare editie a marcat o reusita certa in cel putin un aspect al manifestarii. Amara, statiunea din mijlocul Baraganului, este cadrul ideal pentru un festival al cantecului romanesc, pentru ca aici, in acest an se vor canta numai melodii romanesti. Nota specifica acestei editii? Decenta si bunul gust.

Nicolae Kirculescu

Adevărata artă are numai de câştigat

Socot ca ‘’Portativul ialomiten’’ constituie un puternic stimulent atat pentru artistii amatori locali, cat si pentru cei veniti din alte judete. Avem prilejul astfel sa asistam la o intrecere pasionanta, de pe urma careia adevarata arta are numai de castigat.

Vasile Timis

Inapoi la pagina anterioara


Page in 1,165 seconds.