Editia a VII-a

« Trofeul AMARA 1974 », 9-11 august

TRADIŢIE CU SENSURI MAJORE

38 de concurenţi din 18 judeţe • Patru compozitori – Mihai Dumbravă, Marius Ţeicu, Ion Cristinoiu, Radu Goldiş – cu acelaşi nume : Perpetuum Mobile • În juriu, personalităţi ale muzicii româneşti • Duminică, Narghita şi orchestra condusă de artistul emerit Sile Dinicu.

E nevoie de curaj pentru a păstra o tradiţie. Şi de foarte mult curaj pentru a o crea. Căci crearea implică şi păstrarea. Vă veţi întreba, poate, de ce curaj şi nu talent ori pasiune… Pentru că actul de cultură însuşi înseamnă, înainte de toate, curaj. Iar curajul, în actul de cultură, înseamnă realizare pe măsura intenţiei. Festivalul-concurs Trofeul Amara este o tradiţie creată. Afirmaţia noastră se bazează pe izbânda de a o impune a celor ce au creat-o şi, deci, de a o păstra.

Ion ALECU

FIŞA TEHNICĂ

A şaptea ediţie sub genericul „Portativ ialomiţean“.

Organizatori: Comitetul judeţean de cultură şi educaţie socialistă Ialomiţa, Comitetul judeţean UTC, Consiliul judeţean al sindicatelor

Juriu: Vasile Donose – preşedinte, Temistocle Popa, George Grigoriu, Laurenţiu Profeta, Vasile Timiş, Ion Cristinoiu, Marius Ţeicu

Număr concurenţi: 38

Premii:

Trofeul tinereţii: Carmen Ichim – Constanţa

Premiul I: Elena Călin – Ialomiţa

Premiul al II-lea: Florică Marcovici – Galaţi

Premiul al III-lea: Dumitrescu Doina – Bucureşti

Menţiune: Fănică Ailoaiei – Botoşani

Menţiune: Doina Licăroiu – Bucureşti

Menţiune: Mariana Ionescu – Dâmboviţa

Menţiune: Nicolae Carăgiu – Caraş-Severin

Menţiune: Margareta Bărbânţă – Constanţa

Menţiune: Rodica Dudău – Dolj

Menţiune: Mariana Beşchea – Braşov

Menţiune: Gheorghe Caraulan – Tulcea

Menţiune: Nuşa Szerdocz – Botoşani

Premiul de popularitate: Viorel Faur – Dâmboviţa

Vedete în recital: Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu, Adrian Romcescu, Corina Chiriac, Cornel Constantinoiu, Antonio Ferrnari, Narghita, Gioni Dimitriu, orchestra condusă de Sile Dinicu, formaţia „Perpetuum Mobile“ (Marius Ţeicu, Mihai Dumbravă, Radu Goldiş, Ion Cristinoiu)

Prezentator: Ion Mustaţă

Regia artistică: Nicolae Simion (Teatrul „Ion Creangă – Bucureşti)

Acompaniament: formaţia orchestrală dirijată de artistul emerit Sile Dinicu

Amara este o prelungire a Festivalului de la Mamaia

Am intilnit aici o adevarata “explozie” de public. Si de tinerete. Amara este o prelungire a festivalului de la Mamaia, de la profesionisti la amatori. Asa cum profesionistilor le-a fost deschisa o fereastra pentru comunicarea cu publicul si pentru amatori se impune acelasi lucru. Amara este, de acum, un nume intrat in limbajul artistic.

Sile Dinicu

Ediţia precedentă m-a obligat să revin la Amara

Editia precedenta m-a obligat, as putea spune, sa revin la Amara. In acest an remarc o participare numeroasa, ceea ce dovedeste popularitatea festivalului si apoi prezenta, atat in juriu cat si pe scena a unor nume de prestigiu. Asta dovedeste seriozitatea acestui festival, realmente o rampa de lansare, de certa etalare a talentului.

Vasile Donose

Publicul ialomiţean a fost inima mea

Publicul ialomitean a fost inima mea. Generozitatea lui si receptivitatea de care da dovada mi-au creat de la prima intalnire placerea revederii. Astept cu emotie o noua invitatie.

Narghita

Inapoi la pagina anterioara


Page in 1,183 seconds.