Editia a XIII-a

“Trofeul AMARA 1980”, 31 iulie – 3 august

CONCURENŢI DE VALORI SENSIBIL APROPIATE

A treisprezecea ediţie a Trofeului Amara a unit pe aceeaşi scenă concurenţi din cele mai diverse zone ale ţării, din Sălaj până la Constanţa, din Bihor şi până la Bacău, din Dolj şi până la Sibiu, aceste axe imaginare desemnând prestigiul naţional de care se bucură manifestarea ialomiţeană. Concurenţii care s-au prezentat cu atributele fireşti, de entuziasm şi iubire de muzică specifice tinereţii lor, concurenţi de valori sensibil apropiate, ceea ce a determinat juriul la judecăţi amănunţite de valoare.

Câştigătoarea celui de-al treisprezecelea trofeu, Adina Vasiliu din Bucureşti, care deţine un valoros palmares (premiul tinereţii la Râmnicu Vâlcea, premiul II la Piatra Neamţ, “Lebăda de argint” la Bucureşti şi câştigătoarea trofeului “Steaua Litoralului 1980”, ne-a declarat că păstrează o vie amintire acestui festival, aflat, poate, cel mai aproape de sufletul ei şi speră să-i onoreze numele printr-o frumoasă evoluţie ulterioară, pe măsura evoluţiei unor binecunoascute interprete de muzică uşoară al căror punct de plecare în viaţa artistică l-a constituit scena de la Amara. Un cuvânt de laudă din toată inima merită concurenţii ialomiţeni Elena Lalu şi Costel Ştefănescu, doveditori ai unor reale înzestrări.

Costin ANTONESCU

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Comitetul de cultură şi educaţie socialistă Ialomiţa, Uniunea Compozitorilor din România.

Juriu: Vasile Donose – preşedinte, Petre Magdin, Ion Undreiu, Vladimir Manoliu, Jan Cheptea, Constantin Tache, Nelu Cucu, Liviu Tudan, Viorel Ştirbu.

Număr concurenţi: 31

Premii:

Trofeul tinereţii: Adina Vasiliu – Bucureşti

Premiul I: Mariana Burcă – Brăila

Premiul al II-lea: Elena Teşinschi – Sălaj

Premiul al III-lea: Nicolae Ivănescu – Prahova

Menţiune: Irimie Bonaţ – Bihor

Menţiune: Daniela Milcă – Prahova

Menţiune: Elena Lalu – Ialomiţa

Premiul special al Uniunii Compozitorilor din România: Cristina Ionescu – Dâmboviţa

Premiul special al Consiliului judeţean al sindicatelor Ialomiţa: Eugenia Ionescu – Galaţi

Premiul tinereţii: Mariana Dan – Mureş

Premiul de popularitate acordat de ziarul „Tribuna Ialomiţei“: Costel Ştefănescu – Ialomiţa

Vedete în recital: Doina Spătaru, Aurelian Andreescu, Valeriu Sterian, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă, „Roşu şi Negru“, Mihai Fotino, Nicu Constantin, Ion Duţu.

Prezentator: Gigi Preda

Acompaniament: formaţia „Unison“ – (Liviu Tudan, Mircea Romcescu, Dani Constantin, Jan Cheptea)

Valori sensibil apropiate

Afluenta de tineri participanti demonstreaza nevoia de cultura, de arta a generatiei lor, demonstrand totodata plusul de prestigiu al acestui festival. Ca vechi participanti in juriile festivalului am constatat toate acestea ca si faptul ca, in conditiile in care interpretii sunt de valori sensibil apropiate, important este nu doar sa doresti sa castigi, ci sa si intelegi valoarea pe care o are participarea ta la o astfel de sarbatoare a muzicii romanesti, deschisa si ea, ca orice lucru ce isi extrage dinamismul din viata, perfectibilitatii.

Vasile Donose

Este un festival care ţine la cartea lui de vizită

Trofeul Tineretii este un festival care tine la cartea lui de vizita. O dovedeste din plin efortul depus de noi in orele de repetitii. Sunt concurenti cu disponibilitati excelente, concurenti care tin la prestanta. Daca juriul isi va impune pretentiile fata de cei inscrisi in concurs, in acele ore de repetitii, cei inscrisi in concurs si-au impus pretentiile fata de noi. Lucru ne ambitioneaza in a asigura un acompaniament de calitate. Altfel, impresiile noastre despre organizare si despre ambianta sunt, ca si anul trecut, foarte bune.

Liviu Tudan

Inapoi la pagina anterioara


Page in 2,408 seconds.