Editia a XVI-a

“Trofeul AMARA 1983”, 4-7 august

REVITALIZAREA REPERTORIULUI CLASIC DE VALOARE

Noutatea ediţiei constă, aşa cum ne precizează profesorul Jan Cheptea, directorul Centrului de îndrumare a creaţiei populare şi mişcării artistice de masă Ialomiţa, în faptul că s-a introdus, în afara celor două piese interpretate cu acompaniament orchestral, şi o probă de interpretare cu acompaniament de pian, având ca scop evidenţierea cât mai clară a calităţilor vocale ale concurentului.

De asemenea, noul reegulament prevede ca interpreţii să prezinte piese din repertoriul românesc contemporan, iar cea cu acompaniament de pian să facă parte din creaţia compozitorilor clasici de muzică uşoară, o idee deosebită, prin care se contribuie la revitalizarea repertoriului clasic de valoare.

Gabriel GEORGESCU

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Consiliul judeţean de educaţie politică şi cultură socialistă Ialomiţa, Uniunea Compozitorilor din România

Juriu: Vasile Donose – preşedinte, Vasile Veselovschi, Gheorghe Oprea, Voicu Enăchescu, Jan Cheptea

Număr concurenţi: 41

Premii:

Trofeul tinereţii: Veronica Cismaru – Ialomiţa

Premiul I: Silvia Matache – Constanţa

Premiul al II-lea: Paula Călin – Bucureşti, Gabriela Pascalov – Brăila

Premiul al III-lea: Vasile Luca – Bucureşti

Menţiune: Adina Săpârţan-Stoenescu – Dâmboviţa

Menţiune: Alexandra Canareica – Tulcea

Menţiune: Costel Ştefănescu – Ialomiţa

Menţiune: Liliana Spiridon – Iaşi

Menţiune: Rodica Râpan – Vaslui

Menţiune: Iosif Kerestesi – Bihor

Menţiune: Costel Toader – Braşov

Premiul special al Uniunii Compozitorilor: Gabriela Florescu – Hunedoara

Premiul special acordat de ziarul „Tribuna Ialomiţei“: Mihaela Ilarian – Bucureşti

Premiul special acordat de Uniunea judeţeană a sindicatelor Ialomiţa: Emilia Savu – Mureş

Premiul tinereţii: Adriana Răducanu – Bucureşti

Vedete în recital: Corina Chiriac, Gina Pătraşcu, Mihai Constantinescu, Gică Petrescu, Horia Şerbănescu, Victor Socaciu, Dorin Anastasiu, Constanţa Câmpeanu.

Prezentator: Horia Şerbănescu

Scenografia: Gigi Preda

Acompaniament: formaţia „Unison“

Imaginea unei sărbători muzicale

Totul a conturat imaginea unei sarbatori muzicale, dand garantia ca Festivalul tineretii de la Amara va putea fi o veritabila avanpremiera a Festivalului de la Mamaia. Se remarca un repertoriu foarte bine ales, cu o paleta tematica larga si cu valori propriu-zis estetice ale cantecelor. Prin melodiile interpretate de concurenti au fost prezenti foarte multi compozitori cu o diversitate de stiluri – Laurentiu Profeta, Temistocle Popa, Vasile Veselovski, Dan Stefanica, Mircea Romcescu, Vasile Sirli si altii, fiind promovate astfel creatii foarte valoroase ale genului muzicii usoare, concurentii aratand ca poseda deja gust estetic. Recitalurile in afara de concurs, prin profesionalismul de inalta clasa au oferit tinerilor concurenti momente de reflectie, contribuind totodata la reusita artistica a festivalului.

Vasile Donose

Sunt copleşit.

Sunt coplesit de impresii, fiind prima oara invitat la aceasta splendida manifestare a muzicii usoare romanesti. Felicit din toata inima pe organizatori..

Voicu Enachescu

Inapoi la pagina anterioara


Page in 2,562 seconds.