Editia a XXIV-a

« Trofeul AMARA 1991 », 1 – 4 august

A DOUA EDIŢIE FĂRĂ TROFEU

A fost a doua ediţie în care juriul a decis să fie cât mai exigent, deci, pentru a doua oară, nu s-a acordat Trofeul. Mai mult, din cei 68 de concurenţi pe scenă au urcat, după o preselecţie la sânge, doar 30.

În recitaluri, cu excepţia Mirabelei Dauer, care a plăcut deopotrivă vârstnicilor şi copiilor, multă tinereţe. « Şi în juriu la fel, ne-a declarat Puiu Creţu, fostul component al grupului VOUĂ, directorul Centrului Creaţiei Populare, chiar dacă în fruntea sa, ca preşedinte, se află Ion Cristinoiu. Un cuvând de spus va avea însă şi Doru Căplescu, care va acorda şi un premiu.

Ca prezentator a fost preferat tot Octavian Ursulescu, deşi la un moment dat s-au vehiculat numele actorilor Manuela Hărăbor şi Iulian Enache (slobozean de-al nostru).

Sponsorii principali ai ediţiei au fost firmele Hermes, Sarco, Civic şi Stil.

Nicolae TACHE

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Inspectoratul pentru Cultură Ialomiţa, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa

Juriu: Ion Cristinoiu – preşedinte, Traian Miricioiu, Titus Andrei, Dan V. Dimitriu, Doru Căplescu, Valerian Mareş, Virgil Iaru, Spiru Creţu, Nicolae Stan, Jan Cheptea.

Număr concurenţi: 68

Premii:

Trofeul tinereţii: Nu s-a acordat

Premiul I: Cornelia Goda – Buzău

Premiul al II-lea: Daniela Răduică – Dolj şi Cristiana Toma – Ialomiţa

Premiul al III-lea: Loredana Rusu – Galaţi şi Mirela Maxim – Iaşi

Menţiune: Iuliana Danciu – Olt

Vedete în recital: Dana Bartzer, Dan Creimerman, Laura Stoica, Aura Urziceanu, Ovidiu Komornik, Mirabela Dauer, formaţia „Romanticii“, Marina Scupra, Daniel Iordachioaie, Aurelian Temişan

Prezentator: Octavian Ursulescu

Director festival: Nicolae Stan

Acompaniament: negative

Inapoi la pagina anterioara

Inapoi la pagina anterioara


Page in 0,293 seconds.