Editia a XXXIII-a

“Trofeul AMARA 2000”, 4 – 6 august

UN CLASAMENT VALOROS


După seceta de vineri, a venit şi a doua seară. Care a fost altceva, atunci când vorbim de concurenţi. Câţiva s-au prezentat excepţional, simplificând la maximum deliberările juriului. Cred că a fost cea mai rapidă decizie luată în cele 33 de ediţii. Nu vă dezvăluim clasamentul, dar vă veţi convinge că el este făcut cu o obiectivitate incredibilă. Trofeul şi celelalte premii au încăput pe mâini bune. Două-trei voci noi, proaspete, pot intra pe scena muzicii uşoare româneşti, pot deveni vedete. Deci, toate eforturile făcute pentru tinereţea acestei ediţii s-au justificat.

În această seară veţi asista, cu adevărat, la un spectacol de gală. Care se va repeta luni, la Slobozia, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Argumentată cu recitaluri de calitate, se poate spune deja că ediţia din acest an este un succes.

Gheorghe DOBRE

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Consiliul Judeţean Ialomiţa, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa, Inspectoratul pentru Cultură Ialomiţa, Centrul Cultural „Ionel Perlea“

Juriul: Ion Cristinoiu – preşedinte, Titus Andrei, Ionel Tudor, Andreea Andrei, Dani Constantin, Adrian Ordean, Jan Cheptea

Număr concurenţi: 21

Premii:

Trofeul tinereţii: Ramona Ambrozi – Galaţi

Premiul I: Larisa Melania Rupea – Bistriţa-Năsăud

Premiul al II-lea: Adriana Vlad – Brăila

Premiul al III-lea: Silvia Soare – Buzău

Menţiune: Alina Gabriela Danciu – Prahova

Menţiune: Florentina Raluca Drăgoi – Prahova

Menţiune: Georgiana Nica – Buzău

Vedete în recital: Anca Ţurcaşiu, ASIA, Daniela Gyorfi, Genius, Leo Iorga, Candy, Paula Andrei (Trofeu 1999)

Prezentator: Octavian Ursulescu

Director festival: Cristian Obrejan

Participare televiziuni: Antena 1 Slobozia

Sonorizare şi lumini: Migas Real Compact

Scenografia: Teatrul „Fantasio“ – Constanţa

Acompaniament: Negative

O exagerare a juriului: nici un concurent ialomiţean premiat

Festival serios, Amara are de toate: un “Imn” (compus de Jan Cheptea pe versurile lui George Stoian), un semnal tradiţional (compus de Cristian Obrejan – parafrază după celebrul “Când eram pe Ialomiţa”). Să notăm doar regretul că n-au intrat în palmares frumoasa Maria-Magdalena Popescu (de altfel nici un concurent din Ialomiţa n-a fost premiat – exagerare a juriului), Cristian Parmac (tot din Slobozia – fost finalist la Mamaia 2000), Paul Florin Gărdescu din Bucureşti (finalist la Mamaia 2000), între aţii.

Octavian URSULESCU

Este o onoare să revin pe scena festivalului Amara

Am onoarea şi bucuria să revin pe scena festivalului Amara după 14 ani, loc în care m-am lansat. Le urez celor care vor trece şi anul acesta prin festival să aibă cariera cel puţin atât de plină de succese precum am avut-o eu, iar organizatorilor mult succes.

Anca Ţurcaşiu

Inapoi la pagina anterioara


Page in 1,155 seconds.