Editia a XXXVI-a

“Trofeul AMARA 2003”, 16 – 17 august

CUM ERA SĂ NU MAI AVEM FESTIVAL ÎN ACEST AN


Amara 2003, o manifestare cu care, iată, locuitorii acestei comune trăiesc alături de aproape patru decenii. Aşa cum se cunoaşte, probabil, festivalul din acest an a fost o adevărată vedetă în paginile presei locale mai ales prin dificultăţile pe care le-a creat.

Dar să le luăm pe rând!

Iulie 2003. Apar zvonuri, neconfirmate însă oficial, potrivit cărora ediţia din acest an a festivalului s-ar putea să nu aibă loc. Motivul? Lipsa banilor, bugetul Consiliului Judeţean nu îşi permite organizarea unei manifestări de asemenea anvergură.

25 iulie 2003. Devine oficial faptul că festivalul se amână cu două săptămâni, până în perioada 15 – 17 august, pentru că de-abia atunci vor fi sosit banii de la Guvern.

29 iulie 2003. După o primă preselecţie s-au stabilit nouă participanţi la festival, dintr-un total (preconizat atunci) de douăzeci. Se poartă tratative cu impresarii unor trupe şi interpreţi pentru recitaluri. Incertitudinea banilor continuă totuşi!

8 august 2003. După săptămâni de aşteptare, se află că, în sfârşit, Guvernul a alocat 500 milioane pentru festival.

12 august 2003. Se decide ca festivalul să aibă loc doar în două seri, în loc de trei. Numărul concurenţilor se stabileşte la 15, toţi în prima seară. Se cunosc, în sfârşit, şi numele invitaţilor.

14 august 2003. Aflăm şi numele prezentatorului, într-adevăr o mare surpriză: Ricky Dandell, cunoscutul showman care a prezentat câteva ediţii ale Cerbului de Aur.

Adrian PANAIT

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Consiliul Judeţean Ialomiţa, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“

Juriul: Marcel Dragomir – preşedinte, Dani Constantin, Titus Andrei, Adrian Ordean, Elena Pacală, Jan Cheptea

Număr concurenţi: 16

Premii:

Trofeul tinereţii: Inga Ţaranu – Covasna

Premiul I: Florentina-Raluca Drăgoi – Prahova

Premiul al II-lea: Ramona Manole – Bacău

Premiul al III-lea: Maria Gherman – Bihor

Menţiune: Victoriţa Bidea – Călăraşi

Menţiune: Marian Ardelean – Bucureşti

Premiu special: The Crown – Argeş

Premiu special: Adrian Ţicală – Bucureşti

Vedete în recital: Pop’s, Candy, Miki, Nicola, Ricky Dandell, Akcent, Direcţia 5

Prezentator: Ricky Dandell

Directori festival: Elena Pacală şi Cristian Obrejan

Participare televiziuni: Antena 1 Slobozia

Sonorizare şi lumini: Produktiv Sound & Light Bucureşti

Scenografia: Teatrul „Fantasio“ – Constanţa

Acompaniament: negative

Ultimul bastion al muzicii uşoare

Este o mare placere pentru mine sa ma aflu aici. Acest festival este poate ultimul bastion al muzicii usoare romanesti si cele aproape patru decenii de traditie muzicala spun aproape totul despre valoarea sa.

Marcel Dragomir

Nu doresc nimănui să fie în pielea juriului

Concurentii au fost foarte buni. Vom avea o misiune foarte, foarte grea i-as imparti totusi in doua categorii: unii cu o voce de exceptie, dar care au interpretat melodii mai putin reusite, si altii cu o voce mai putin impresionanta, dar cu melodii extrem de  valoroase. Asa ca nu doresc nimanui sa fie in pielea membrilor juriului in aceasta seara.

Dani Constantin

Ne simţim onorate să cântăm pe scena Festivalului de la Amara

Ne simţim onorate să cântăm pe scena Festivalului de la Amara, care a lansat multe nume mari în muzica românească.

POP’S

Va fi, va continua şi va creşte

Cu toate că ştiam, din punct de vedere profesional, despre acest festival, m-am îndrăgostit de Amara cu adevărat în urmă cu 7 ani, când am avut ocazia să-i cunosc pe toţi cei implicaţi în această manifestare artistică. De atunci, an de an, dincolo de interesul profesional, aştept cu nerăbdare festivalul, unde simt că vin la prietenii mei de suflet. După şapte ani alături de voi, ştiu că de 70 de ani câte 7 şi încă pe atât, pe mai departe, această minunată poveste, acest minunat festival VA FI, iar după fiecare ediţie VA CONTINUA şi VA CREŞTE precum voinicul din orice frumoasă poveste fără sfârşit.

Mihaela Călinescu – TVR

Inapoi la pagina anterioara


Page in 0,296 seconds.