Editia a XXXVII-a

“Trofeul AMARA 2004”, 31 iulie – 1 august

MERITUL NOSTRU ESTE SĂ RECUNOAŞTEM CĂ IALOMIŢA NU S-A CALIFICAT

Vocile de astă-seară, cu câteva excepţii, au fost mai bune decât cele de la Braşov. La alte ediţii ale Trofeului Tinereţii nu mă raportez. Mă gândesc doar să fim din ce în ce mai buni, iar asta înseamnă voci din ce în ce mai bune. Festivalul există tocmai pentru afirmarea unor valori. De ce lipseşte Ialomiţa anul acesta ? Pentru că nu se poate ca în fiecare an să avem valori premiate. Mai potrivit ar fi fost să mă întrebaţi de ce avem concurenţi aşa de slabi. În opt ani am avut mereu premiaţi. Decât să ne prezentăm cu un concurent mai slab pregătit, mai bine lipsim. Am avut trofeu cu Pamela Andrei, locul I cu Cristian Parmac, locul II cu Jimblaru, cu Silvia Barta locul I. Anul trecut a fost modest, iar acum, deşi avem două locuri disponibile, nimic. S-ar fi vrut să auzim vocile de la Braşov ? Nu ! Noi suntem muzicieni, şi eu şi Jan Cheptea, şi preselecţia a fost preselecţie. La 250 mii de locuitori ai Ialomiţei deja e mult ca în 8 ani să avem atâtea confirmări naţionale. Meritul nostru este să recunoaştem că nu s-au calificat. Am păstrat o ştachetă ridicată la festival. Trebuie să privim adevărul în faţă.

Cristian OBREJAN

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori: Consiliul Judeţean Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Ialomiţa, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“

Juriul: Horia Moculescu – preşedinte, Titus Andrei, Şerban Georgescu, Dani Constantin, Adrian Ordean, Dana Dorian, Jan Cheptea, Elena Pacală

Număr concurenţi: 16

Premii:

Trofeul tinereţii: Irina Popa – Galaţi

Premiul I: Ramona Manole – Bacău

Premiul al II-lea: Irina-Diana Vasian – Hunedoara

Premiul al III-lea: Adina Drăgoescu – Bihor

Menţiune: Mădălina-Georgiana Olaru – Buzău

Menţiune: Alin Gheorghişan – Ilfov

Vedete în recital: Corina, Alina Sorescu, Bosquito, Andra, Class, Sistem

Prezentator: Alina Sorescu

Directori festival: Elena Pacală şi Cristian Obrejan

Participare televiziuni: Antena 1 Slobozia

Sonorizare şi lumini: Produktiv Sound & Light Bucureşti

Scenografia: Teatrul „Fantasio“ – Constanţa

Acompaniament: Negative

Aici este sută la sută pasiune

E prima data cand vin la Festivalul de la Amara, dar am auzit foarte multe lucruri bune despre acest festival, iar acum am reusit sa ma conving. Cred ca depaseste Festivalul de la Mamaia, prin profesionalism, muzica buna, calitate, si, cel mai important, longevitate. Apreciez si echipa organizatorilor, extrem de inimoasa, care pune mult suflet si se vede ca ceea ce este aici este sută la sută pasiune, iar concurentii foarte buni. Eu am facut parte dintr-un juriu alaturi de Horia Moculescu si va asigur ca toate juriile conduse de domnia sa au o calitate principala: corectitudinea. Publicul de aici este o mai veche cunostinta, de un nivel inalt, care apreciaza muzica buna. Ii vad cat de multi vin aici si asta ma face sa cred ca se mandresc cu festivalul lor. La Amara mi-as dori sa revin, pentru ca Trofeul este un simbol al muzicii bune si vreau sa ne revedem cu bine.

Alina Sorescu

Elena Toma, laureata din ’73, la «Atenţie, se cântă !»

În urmă cu cinci săptămâni, la emisiunea mea „Atenţie, se cântă!“ am avut-o invitată pe Elena Toma. Ea a fost câştigătoarea ediţiei din…1973, când, împreuna cu orchestra Radio şi Sile Dinicu, am participat la ediţia de acum…31 de ani. La mulţi ani, Amara!

Horia Moculescu

Reuşită în totalitate

Capitala muzicii uşoare româneşti s-a mutat la Amara. O ediţie formidabilă, cu organizatori de mare suflet. Amara 2004, reuşită în totalitate. Felicitări!

Şerban Georgescu

Inapoi la pagina anterioara


Page in 0,294 seconds.