Editia a XXXVIII-a

„Trofeul AMARA 2005″, 6-7 august

FESTIVALUL… PLOII


Timp de cîteva ore prima seară a Festivalului şi Concursului de muzică uşoară românească de la Amara din 2005 a stat sub semnul întrebării: se va ţine, nu se va ţine? Întâmplător sau nu, ploaia a stat exact în momentul în care pe poarta Grădinii de Vară a intrat Silvian Ciupercă, preşedintele CJ. Şi cum ciupercile apar după ploaie, arena a fost în scurt timp inundată de spectatori. „A fost, aşa cum a grăit Ricky Dandel, prezentatorul festivalului, o ediţie foarte reuşită, mai ales că au fost evoluţii care diferă ca manieră interpretativă. Am văzut formaţii, am văzut solişti şi mă bucură mult că, citind desfăşurătorul, am văzut că sunt mulţi copii de şaisprezece ani, care au emanat prospeţime pe scenă”. O ediţie în care trofeul a „curs” pe Olt în sus, dar în care şi Ialomiţa a avut partea ei de satisfacţie: Luiza Cristian Premiul I şi Corneliu Popescu menţiune.

Ana Maria NICHITA

FIŞA TEHNICĂ

Organizatori:
Consiliul Judeţean Ialomiţa, Prefectura Judeţului Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“.

Juriul: Titus Munteanu – preşedinte, Şerban Georgescu, Titus Andrei, Adrian Ordean, Dani Constantin, Cristian Obrejan şi Jan Cheptea – membri.

Număr concurenţi: 14

LAUREAŢII:

Trofeul tinereţii:

Nicoleta Floroni – Olt

Premiul I: Luiza Cristian – Ialomiţa

Premiul al II-lea: Grupul Da-Da – Bucureşti

Premiul al III-lea: Cristina Sălăteanu – Hunedoara

Menţiune: Minodora-Elena Dediş – Galaţi

Menţiune: Corneliu Popescu – Ialomiţa

Vedete în recital: Hara, Akcent, Ricky Dandell, Mandinga, 3 Sud Est, Irina Popa

Prezentator: Ricky Dandell

Director festival: Cristian Obrejan

Sonorizare şi lumini: Produktiv Sound & Light Bucureşti

Scenografia: Teatrul „Toma Caragiu“ – Ploieşti

Trofeul, paradoxal mai bătrân decât Amara!

Trofeul Tinereţii din acest an este, paradoxal, mai bătrân decât oraşul Amara! Festivalul a ajuns la a 38-a ediţie, oraşul are doar trei ani! Peste câţiva ani, când vom ajunge cu siguranţă la alte ediţii, diferenţele vor dispărea. Vreau să spun că în următorii ani Amara va atinge prestigiul festivalului şi, totodată, îşi va recâştiga locul pe care l-a avut între staţiunile de renume ale României.

Victor MORARU, Primarul oraşului AMARA

Da-Da într-un glas

Trupa „DA-DA”, câştigătoare a Premiului al II-lea, înainte de aflarea veştii: Organizatorii şi-au făcut treaba, sunetul a fost destul de bun, ne-am auzit pe scenă, singura problemă a fost că ne-a cam speriat ploaia. Mâinile sus!!

Titus Munteanu, preşedintele juriului: Dacă nu au atitudinea potrivită, dacă nu pun suflet în ceea ce fac, mai bine să nu mai facă, să devină bucătărese sau altceva care li se potriveşte. Mai toţi concurenţii vin cu exprimări stereotipe de genul „Mâinile sus!” sau „Bateţi din palme!”, când, de fapt, nu prea îţi vine să baţi din palme şi atunci totul devine aiurea.

Inapoi la pagina anterioara


Page in 0,299 seconds.